Da li me Bog mrzi?

Znate li koliko često me pitaju: “Da li me Bog mrzi?” zbog iskušenja za iskušenjem kroz koje ta osoba prolazi?

Ali čak i u tim testovima, upitajte se imate li blagoslova? Svaka osoba je dobila različite poklone. Možete li sjediti 30 sekundi i napisati listu ljudi ili mjesta ili iskustava ili imovine ili aspekata zdravlja sa kojima vas je On blagoslovio?

Zašto ne vidite sve te blagoslove kao znakove Njegove ljubavi prema vama?

Zašto mislite da iskušenje ili mnoga iskušenja znače da vas On mrzi kada je Ibrahimov, a.s., otac podržao da njegovog sina bace u vatru, poslanika Jusufa su njegova braća bacila u bunar, Junusa, a.s., je progutao kit, a poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, proganjali njegovi sunarodnjaci?

Da li bismo ikada rekli da ih je Allah mrzio? Bože sačuvaj! Oni su bili najomiljeniji Bogu. To ne znači da biste ikada trebali poželjeti da budete iskušani; molimo se uvijek za Njegovu milost i olakšanje, i Njegovu ljubav u tome.

Ali kroz život ćemo imati borbe. Pa ipak, čak i u tim poteškoćama, On nam je dao toliko blagoslova na povrh blagoslova da ih ne možemo ni pobrojati. 

“Uistinu, sa teškoćama je olakšanje.”

U redu je biti tužan, frustriran i zbunjen kada prolazite kroz iskušenje. Ali nemojte na to gledati kao na znak da vas Bog mrzi. 

Preoblikujte svoju perspektivu. On kaže: “Ja sam onakav kakav Moj rob misli da jesam.” Fokusirajte se na blagoslove kojima vas još uvijek obasipa. Zašto to ne može biti znak Njegove ljubavi?

Na to da te podsjeća sa svakim zalaskom Sunca kojem svjedočiš i sa svakom kapljicom kiše koju osjetiš da te, uprkos ogromnosti svijeta i svih koji su u njemu, On vidi i da mu je stalo do tebe i da te duboko, duboko voli.

– hfz. Maryam Amir

upoznajposlanika.ba

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pratite nas

Zadnje dodano

Dnevni booster imana u vašem inboksu

Ostavite vašu email adresu i primajte kvalitetan sadržaj u vaš inbox.

Povezani članci